literárně osobnostně dramatický program

Kuba nechce jít spát

první stupeň základních škol

ANOTACE

V příběhu se setkáváme s Kubou (2.třída) a jeho rodinou, která se každý den snaží vyřešit záhadu, proč je Kuba každé ráno tak strašně unavený, když chodí včas spát. Kuba odpověď zná a také ví, že včas chodí spát jen „na oko“, aby rodiče nic nepoznali. Každou noc Kuba tráví u počítače a hraje hry. Sám začíná cítit, že počítač je jako upír, který z něj vysává energii, přesto však nedokáže přestat. Také nedokáže přestat předstírat, že chodí spát včas, nedokáže přestat lhát. V boji proti upírovi, ani v boji se sebou samým však naštěstí není sám. Má skvělou rodinu i kamarády.

 

TÉMA  Závislost, lež, špatné svědomí

CÍL LITERÁRNÍ  Žáci předpovídají děj na základě přečteného textu.  Chápou obrazná pojmenování, vnímají možnou paralelu příběhu s vlastním životem.

CÍLE OSOBNOSTNÍ, SOCIÁLNÍ  Žáci si uvědomí nebezpečí závislosti, vnímají, že závislí mohou být nejen dospělí, ale i děti.  Chápou, že závislost může být nejen na drogách a alkoholu, ale vlastně úplně na všem. Uvědomují si, jaké další problematické chování ( lhaní) je spojeno se závislostí.

CÍL DRAMATICKÝ  Žáci se seznámí s metodami dramatické výchovy, vstup do rolí, chůze v prostory, nápodoba gest, hromadná improvizace

MEZIPŘEDMĚTOVÝ PŘESAH  Program nemá specifický mezipředmětový přesah

VZTAH K ROČNÍMU OBDOBÍ  Program je vhodný pro libovolné období roku

 

V případě zájmu o tento program prosím použijte následující kontakt
Jitka Andrlíková, +420 777 140 494, andrlikova(zavináč)forumppv.cz

Kontakt

Fórum pro prožitkové vzdělávání

Zapsaný ústav, IČ: 027 61 181

Vášova 265/19, 103 00 Praha 10

info(zavináč)forumppv.cz

T: +420 777 140 494

Podpořte nás

Pro naši neziskovou organizaci je velmi důležitý transparentní způsob jejího financování. Pro tento účel jsme zřídili účet u ČSOB 267583161/0300

Děkujeme Vám!